neděle 23. prosince 2012

Dárkiáda

Po vydařené Korálkiádě jsme se rozhodli pokračovat v pomoci druhým a ve spolupráci s výstavou Kreativita a Hobby jsme vymysleli Dárkiádu. Pro seniory jsme ručně vyráběli dárečky, psali dopisy, tvořili přáníčka. Zapojilo se opravdu hodně šikulek, všem moc děkuji, udělali jste s námi radost mnoha babičkám a dědečkům.





V Liberci jsem kontaktovala domov pro seniory, který je shodou okolností v naší části města. V domově je 104 klientů a dohodli jsme se s vedením, že osobně navštívíme všechny seniory, popřejeme krásné svátky a předáme dárečky. Sama bych to určitě nezvládla, proto jsem požádala moji kamarádku Janinku, která má ve škole U Soudu v Liberci neuvěřitelně šikovné a milé děti, aby nám pomohli s výrobou a hlavně předáním dárečků. To, jak se děti k Dárkiádě postavily, mě naprosto dostalo. Kluci ani nechtěli chodit ven, aby mohli šít plstěná pouzdra na brýle pro dědečky a holčičky připravily náramky zdobené vlnou. Každý také napsal osobní přáníčko.
V den, kdy se měly jít dárečky předávat se najednou objevila školní akce v IQ parku - laserová show, kterou si nikdo nemohl nechat ujít .... Janinka dala dětem vybrat, zda chtějí na show nebo za seniory, nemá cenu děti do něčeho nutit. A představte si, že všechny děti se chtěly zúčastnit předávání dárečků!!! Nakonec vše dobře dopadlo a jedna akce byla v pondělí a ta naše Dárkiáda v úterý 18.12.

Sešli jsme se před domovem pro seniory, měli jsme dvě velikánské tašky s dárečky a samozřejmě jsme nezapomněli dobrou náladu :-)


Provázela nás asistentka pana ředitele paní Dana Schlesingerová. Abychom seniory moc nevyplašili, přece jen dětí bylo 12, dohodli jsme se, že po skupinkách děti obejdou patra, kde babičky a dědečkové bydlí.



Vratislavický domov seniorů má dvě budovy, kde v jedné jsou klienti, kteří už potřebují pomoc sestřiček a terapeutek a ve druhé jsou senioři, kteří jsou soběstační a mají své vlastní bytečky. V této druhé části probíhala vánoční besídka, takže jsme nemohli přijít lépe. Děti předaly dárečky, popovídali jsme si a bylo vidět, jak se to seniorům líbí. No co vám mám povídat, poplakali jsme si všichni.

Na Kreativitě jsme dostali i balíček s vlnou pro babičku pletařku, takže jsme předali a babička byla hodně překvapená a moc spokojená!
Také jsme dostali velikého keramického anděla a toho jsem předala osobně, bude zdobit keramickou dílnu, kam chodí babičky a dědečkové tvořit.




Bylo to velmi milé, příjemné, dojemné .... děti se chovaly naprosto přirozeně a už vymýšlely, co příští rok vyrobí. Zdá se, že se nám začala tvořit hezká tradice. Ještě přidám jednu fotku, ze které pochopíte, že tato akce měla smysl.


Děkuji vám všem, které jste se svými dárečky a krásnými přáníčky zúčastnily. Udělaly jste opravdu dobrý skutek a za to vám patří velký dík.

Od paní asistentky jsme dostali velmi milý mail

Dobrý den,

včera dopoledne předali žáci ZŠ U Soudu našim klientům dárečky v rámci akce Dárkiáda. To, co nás ale všechny opravdu „dostalo“, byla atmosféra, kterou děti vytvořily. Bylo to jako zjevení v dnešní hektické době, kdy děti příliš nevyhledávají seniory a vztahy mezi nimi  nejsou příznivé. Vaši žáci dojali k slzám jak zaměstnance, tak klienty. Projevovali se velmi citlivě a mile. Můžete být na ně opravdu pyšní.

Jménem pana ředitele Vodrážky děkujeme, že jste si vybrali právě náš domov a připravili pro naše klienty v době adventu nezapomenutelný zážitek.



Příští rok budeme určitě pokračovat. Krásné Vánoce!


3 komentáře:

  1. Irenko moc děkuji za tuhle zprávu a jsem moc ráda a pyšná, že jsem mohla trochu přispět :-))
    A doufám, že příští rok zase !
    Krásné Vánoce
    Markéta

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásná akce a jsem také ráda, že jsem do ní mohla přispět a pokud bude něco podobného, nebo stejného příští rok, moc ráda se zase zapojím. Přeji krásné, veselé a pohodové Vánoce!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná akce a mě teď mrzí ještě víc, že jsem svoje přáníčka poslat nestihla :-(
    Ale i tak přeju krásné vánoční svátky v rodinném kruhu :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...