pondělí 27. ledna 2014

Velká výprava do Ameriky III.

Jste připraveni? Jdeme na to :-)

Nastal den D! Den, na který jsme se moc těšily a vlastně (pro tu chvíli) hlavní důvod naší návštěvy Ameriky. Věděly jsme, že pokud chceme vidět to nejlepší, co světový scrapbookingový průmysl nabízí, jsme na tom nejsprávnějším místě. Veletrh CHA 2014 v Anaheimu byl před námi v plné své kráse. Sluníčko svítilo, bylo 20 stupňů, předpovědi o třeskuté zimě se nenaplnily.

Nevynechaly jsme tu výbornou, výživnou a velkou snídani, místo melounu byl ananas a konečně jsem našla normální mléko místo toho bez laktózy, pancakes vyměnili za teplé francouzské tousty - něco jako sladký toustový chleba obalený ve vajíčku a v kombinaci s javorovým sirupem si dáte, i když už vám slanina leze levým uchem :-)

Veletrh se konal v kongresovém centru kousek od hotelu, takže jsme nemusely spěchat. Dostaly jsme nějaké propagační materiály, když jsme si vyzvedávaly vstupenky, a mimo jiné tam byl seznam všech vystavovatelů a rozkreslené výstavní plochy. Zakroužkovala jsem si ty, které nutně musíme vidět. Konalo se to ve třech halách, a byla to opravdu největší scrapbooková výstava, na které jsem kdy byla. Perfektně zorganizovaná. Přišly jsme do centra a rozhodly jsme se pro vstup C. Čekaly jsme a pořadatelé se rozhodli, že otevřou jen vstup B, takže jsme se postranní chodbou přesunuly, ale tak dobře, že jsme byly úplně první!!! :-) Kdybychom se tam chtěly nacpat, tak to nedáme.




Přečetly jsme si, že u Ranger bude něco zajímavého a první návštěvníci získají dárek. Kdo by nechtěl dárek :-) Nějak jsme to nepřeháněly, ale kupodivu jsme se tam dostaly mezi prvními a nějak jsme nepochopily, že dárek je taška ala tvorba Tima Holtze a než jsme se rozkoukaly, tak 100 tašek bylo fuč, takže nic :-) Když už jsme tam ale byly mezi prvními, zasedla jsem k workshopu. Bylo to příjemné sedět "na druhé straně", většinou jsem lektor, takže jsem si to chtěla užít. Tady udělám vsuvku, abyste pochopili, jak dokonalý ten minikurzík byl.

Plně jsem pochopila slovní spojení zlaté české ručičky. Když nám Čechům něco nejde, tak to zkoumáme, rozpáráme, vyšroubujeme nebo ukousneme a ne tak tady. V podstatě na všechno je návod, vše je popsané, bezpečné a polopatické. Zakoupily jsme si občerstvení k večernímu tvoření...


... chtěly jsme otevřít šampáňo, abychom si připily na zdar a tam tohle :-)



Všechna nebezpečenství pijanského světa jsou tam zmíněna :-) To si ani to oko nemůžete vystřelit.

A teď se vrátím k tomu workshopu a vlastně ke všem, kterých jsme se zúčastnily. Lektorka to má připraveno do všech detailů včetně nastříhaných papírů a jen podává materiál a říká co s ním. Chápu, že při počtu účastníků na veletrhu to asi jinak nejde, ale slovo kreativní tady není moc na místě. Přesto... je to něco úžasného sedět u Ranger a tvořit z toho krásného materiálu. Udělala jsem si rámeček.


Ranger a Tim Holtz, móóóc hezké malé distress inkousty, ty budeme potřebovat! Také velké ostré nůžky, které látku stříhly jedna radost.


Nevěděly jsme co si prohlížet dříve, bylo to ... exciting guys (čti ixááájting gááááájs). Omlouvám se všem anglofilům, ale přesně takhle to znělo. Nahlédly jsme do našeho plánu a vzaly jsme to jedno po druhém.
Mimochodem, je to teď trochu výstavka našich fotek, nejsme takové exhibicionistky (Didi nikdy a já se někdy nechám unést), ale těch fotek vystaveného materiálu je tolik, že by to byl blog dlouhý 2 a půl kilometru. Jsem to počítala. Proto to nechám Didi, ať si je vystaví ve volném čase.

Navštívily jsme Becky Higgins, které myšlenka Project Life hýbala celým veletrhem a nebyla firma, která by něco pro PL nenabízela.


Amy Tangerine, která je čerstvou maminkou a měla sebou miminko.


Užily jsme si to u Simple Stories, protože Kevin Crowell je hodně zábavný a chvíli ten chlap nepostojí. Z deseti fotek je jich 9 a půl rozmazaných :-)


Na jedné z fotek můžete vidět věnování Kevina pro PrettyPapers.


Zajímavá byla i expozice Teresy Collins.


Líbí se mi styl Prima Marketing, tam jsme nemohly chybět.


Expozice známých firem













Brother předváděl vyřezávací mašinku, která umí vyřezat naskenovaný obrázek. Je možné vyřezat i napsaný nápis. Jak jednoduché!






Minimálně u poloviny vystavovatelů byly i workshopy, což je to nejlepší pro vyzkoušení novinek. Smůla je, že pak je chcete ještě více než na první pohled. U Simple Stories byla sympatická lektorka, která stále švitořila a tomu kdo přišel, dala do ruky razítka a stoh (nekecám, bylo tam možná 50 aršíků) nálepek, kartičku a nalepte si co chcete a kam chcete. No vlastně tohle bylo KREATIVNÍ :-)





U jedné sympatické firmy jsme si vyrobily zdobené kolíčky, tam měli pro změnu stoh písmenkových nálepek. Jáááj to chci mít všechno doma!!!! Ale víceméně nekreativní.


U Fiskars jsme workshop ani nečekaly, ale byl tam a přesně kápli Didi do noty. Alkoholové inkousty a vintage styl :-) Paráda, brčálově zelený inkoust byl více než permanentní a na mém ukazováčku byl ještě v Las Vegas. Zajímavý byl Xyron - sticker maker - tvořič samolepek. Jakýkoli papír se umístí do fólie a projedete tímto malým zařízením a ólalá je z něj samolepka. Šlo to jak na běžícím pásu. Paní lektorka nám to podávala a my jsme to tvořili.... spíše nekreativně.


Vyfotily jsme se v zrcadle nad stánkem a to bylo KREATIVNÍ velmi!


Zajímavá pro nás pletařky byla expozice s mega velkými opletenými objekty. Asi bych u toho nechtěla strávit mládí.



Ještě vás to baví prohlížet? :-) Tak dobře, přidám ještě nějaké veselé fotky z natáčení. S Didi nás fotil sympatický pan fotograf.



Byl to dlouhý den, byly jsme plné dojmů, musely jsme vstřebat nekonečně zážitků ze setkání s našimi idoly a na uklidněnou jsme přijaly pozvání na ryze emerickou zábavu, která je nám možná trochu nepochopitelná, ale je potřeba všechno zažít a hlavně vyzkoušet.
Hotel Red Lion, ve kterém jsme bydlely, pořádal opékání Marshmallow - opět si vypomůžu wikipedií, protože ta sladká hmota se nedá moc popsat. Marshmallow (nebo marsh-mallow, /máršmelou/) je cukrovinka sestávající z cukru, kukuřičného sirupu, vody, želatiny, většinou i z vajec, zjemněná v horké vodě, dextrozou a s přidanou příchutí, většinou i potravinářskými barvivy, přeměněná do houbovité konzistence a vytvarovaná do formy typicky menšíhoválečku.
A ještě vtipná věta z wikipedie - V Severní Americe je zvykem si marshmallows opékat nad táborovým ohněm, podobně jako buřty či špekáčky.... Nebyly jsme přímo na severu, ale opékání jsme se dočkaly a mělo typický postup viz fotoreportáž :-)

Potřebujete oheň, nejlépe hlídaný, abyste nezaložili požár.


Na tácky si připravíte nalámané sušenky a kus mé oblíbené čokolády Hersheys.


Napíchnete si tu bílou hmotu na vidličku a opékáte.


Když máte štěstí, dáte tu opečenou věc na čokoládu, polijete sirupem a přiklopíte druhou sušenkou a tím si vytvoříte sendvič. 


Když štěstí nemáte, nevytvoříte si nic.


Ale jo, bylo to dobré, až příště pojedeme do U.S. tak si to určitě dáme :-)

Naše chuť do tvoření, která začala už v letadle stále trvala, proto jsme ihned po příchodu ze sladké párty začaly plnit naše deníky. Měla jsem sebou tiskárnu, oblíbenou Canon Selphy, která se pohodlně vejde do kufru a tiskly jsem si fotky, abychom si je druhý den nechaly podepsat. Didi tvořila ve velkém stylu, měla z čeho :-) Vzhledem k množství zabrala stůl a jedinou židli ...


A já na chudobě jsem musela scrapovat v pyžamu ve stoje!!! :-)


Byl to dlouhý den plný zážitků, takže vyčistit zuby, vyčůrat a hurá spát. Čekal nás další neméně vzrušující den ve víru světového scrapbookingu.

Howg - domluvila jsem.

Za případné komenty předem děkujeme a cestování zdar!

Vaše cestovatelky Didi a Iriska

Pro 4. díl pokračování klikněte sem :-)

23 komentářů:

  1. Supééér! Cestování zdar!

    OdpovědětVymazat
  2. Cestování a marshmallow sendviči zdar! Též bych ochutnala. Veletrh je jako z jiného světa. Závidím :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Cestování zdar !!

    Zase super, nic jiného ani nečekám :-)) Já bych tam asi běhala od stánku ke stánku a jen dělala Jéééé a Jééé a Ách :-)))
    Tu vytuněnou silhouette od Brother asi budu potřebovat, to je fakt geniální :-))

    Příště musíme udělat nějaký komunitní veletržní zájezd !!!

    OdpovědětVymazat
  4. Super pohádka na dobrou noc :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Cestování zdar! Díky za další skvělý článek na dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  6. Cestování zdar! Díky za další skvělý článek na dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  7. Teda, holky..zase parádička! Tu doma dělám hlásiče...přečtu, zasměju se a jdu to vyprávět..dál..svým spolubydlícím...ty čučeli, když jsem jim povídala jak jste si dávaly krevety od Buba ;-)) Je to moc nádherné...moc díky, krásně se s váma cestuje. ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Cestování zdar, teda ty jsi neskutečná. Opět super reportáž a bezva fotky - ovšem scrapování v pyžamu ve stoje je bezchybné, scrapařka za všech okolností :-D
    Danas

    OdpovědětVymazat
  9. Cestování zdar! Dnes hltám jedním dechem a mám to místo večerníčku pro dospělé. Vždyť scrap je takový druhý /nebo první...hmm/ manžel.:o) Dobrou ...

    OdpovědětVymazat
  10. Cestování zdar! Snad jsem ani nedýchala, abych se nerušila.Moc se mi líbí ta fotka s klobouky. Modelky hadr.

    OdpovědětVymazat
  11. Óóóóch, áááách, ááách, óóóóch...asi tak. Úžasné!!!! Ovšem historka o opékání mashmallownů opět způsobila poprskání monitoru. Obzvlášť ta poslední fotka:-)))) V Liberci prosím o opékání špekáčků, to máme přeci jen víc natrénavané z našich končin:-) Díky za krásnou reportáž...opět. Těším se na další. Tomda

    OdpovědětVymazat
  12. Čte se jedním dechem, bezva, že je to tak podrobné, jako bych tam byla :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Cestování zdar potřetí! Po dnešku vidím, proč veletrhy nevyhledávám, neb by mě odtamtud nikdo nedostal... :-) Marshmallow mi moc nechutná ani opečené, ale ten provizorní scrap v pyžamu ve stoje, ten tedy znám hlavně z poslední dovolené jak vlastní boty :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Úžasné vyprávění a na ty marshmallow jsem zrovna před pár dny narazila na netu a celkem koukala, že se to opéká, takže teď mám aspoň potvrzeno, že to tak opravdu dělají :D Cestování zdar! Julima

    OdpovědětVymazat
  15. Cestování zdar!!! Holky to teda byl nápor novinek... a marshmallow ....a Iriska v noční košili .... :-D
    Knížka by se mohla jmenovat: Jak dvě české scrapařky dobyly Ameriku. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Super, Super, Super - nemám slov, došla mi slova. Těším se na další nálož zážitků.

    OdpovědětVymazat
  17. oh vypadá to, že to bylo fantastické. jste holky šikovné co se nebojí. tak budu očekávat další reportáž..nádhera

    OdpovědětVymazat
  18. Cestování zdar! Jste dokonalé! Moc vám přeju prožití toho krásného snu, o kterém si my mnohé jen můžeme nechat zdát...Je to skvělé čtení, moc mě baví, Irisko, jsi talent na všechno! A na té kloboukové fotce vám to moc sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Děkuji všem za milé a povzbudivé komentáře! Všem bych vám přála účast na takovém veletrhu, protože jak jsme zjistily, nebe sedmým nekončí ... ale to jsem hezky napsala, to musím někde použít :-)))

    OdpovědětVymazat
  20. ....fakt jedním dechem!!! Jinak to snad ani nejde. Těším se na pokračování. Cestování zdar!

    OdpovědětVymazat
  21. Irčo, jsi fakt "FTIPNÁ" :D dalšímu cestování zdarec - mazec ! :D

    OdpovědětVymazat
  22. Těším se na pokračování :-D

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...